Informació

MAÇANET DONA VEU: Natalia Lacunza

divendres 03 juny 2022 23:00 h

FESTIVAL MAÇANET DONA VEU

NATALIA LACUNZA 

DATA: Divendres 3 de juny de 2022
HORA: 23:00 h
ESPAI: nova ubicació PISTA JARDÍ
PREU: 15€

Venda d'entrades a partir del 8 d'abril a les 9 h. 

LA MAGNÈTICA ESTRELLA DEL POP NATALIA LACUNZA

Tot passa tan de pressa al voltant de Natalia Lacunza que, el que per a un altre artista seria simplement un petit pas endavant en la seva carrera, per la jove artista navarresa es converteix en un gir inesperat de la mà de nous companys d’aventures. Perquè si, ja sabem de sobres que Natalia és aquella cantant que va créixer de la mà d’Operación Triunfo i que va assolir el seu primer gran èxit al costat de Guitarradelafuente amb aquella preciosa balada que es Nana triste.

Però molt ha plogut des de llavors, i en aquest temps Lacunza s’ha convertit en una artista propietària absoluta de la seva carrera, que té molt clar cap a on es dirigeix musicalment i també a l’hora de dirigir el seu discurs. Per plasmar aquest salt amb imatges només cal comparar les fotografies d’aquella talentosa tardoadolescent amb la magnètica estrella del pop en què Natalia Lacunza s’ha convertit en els últims dos anys.

En aquest trànsit hi ha hagut entrevistes que Lacunza ha aprofitat per parlar de la sexualitat i els conflictes generacionals, aparicions televisives, catifes vermelles i, sobretot, un grapat de cançons d’ella sola, o de la mà d’il·lustres companys de viatge, que definitivament l’han situat en la cima de la música popular contemporània. Natalia el mateix assalta les llistes de la mà de la seva antiga companya en OT Aitana (Cuando te fuiste), que utilitza la seva influència per donar suport a algunes de les propostes més interessants de la música independent del nostre país.

Noms com Cariño, trashi, Chill Chicos, Ghouljaboy, Putochinomaricón, per una banda, han ajudat a aportar nous matisos a la música de Natalia Lacunza, profunditzant en una proposta que s’ha anat enfocant cada vegada més cap a un sofisticat pop electrònic. I, al mateix temps, vincular-se al nom de Natalia Lacunza i la seva gran projecció mediàtica, els ha servit a tots ells per transcendir a audiències més àmplies, el territori natural en el qual es mou l’artista navarresa. Un estatus el de padrina de la nova escena musical del nostre país, només a l’abast de les grans estrelles. 

Reserves tancades