Informació

"CONTROL Z", de la companyia Demikó (FITAG 2022)

divendres 26 agost 2022 20:00 h

XXII Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona

COMPANYIA: Demikó (Carranque, Castella-la Manxa).
GÈNERE: Comèdia en castellà. 
DATA: Divendres 26 d'agost de 2022.
HORA: 20 hores.
ESPAI: Teatre La Societat.
PREU: 3€ / 5€ taquilla.

SINOPSI:

Sabíeu que passem més temps al dia mirant una pantalla que dormint? Això cal tuitejar-ho. I que passem unes set hores diàries connectats a Internet? Sí, podeu googlejar-ho. Sabíeu també que tot això afecta la nostra capacitat de concentració, els nostres processos de memòria i...? Per on anàvem? Disculpeu. Control Z s’endinsa de ple en aquestes noves relacions que tenim amb nosaltres mateixos, amb altres persones i amb... gent digital?, robots?... Intel·ligència artificial, algorismes i aquestes coses. Accepten la política de privadesa?

BREU HISTÒRIA DEL GRUP:

El grup de teatre Demikó (Carranque, Toledo) va néixer l’any 2008 com a resposta a la demanda de diverses alumnes de l’escola municipal de teatre. S’ha caracteritzat sempre per ser un grup de teatre aficionat compost per joves, que porten a escena textos de creació pròpia, col·lectiva, i acosten la seva manera de veure la vida al públic. En aquests tretze anys sobre l’escenari, Demikó ha produït set muntatges teatrals, dos microteatres, un muntatge de teatre de carrer, dos curtmetratges i un videoclip. Ha participat en diferents certàmens nacionals, en diverses edicions dels premis Buero de Teatro Joven i ha col·laborat en gales, pregons i animacions per a diferents ajuntaments i fundacions. Actualment acaba d’estrenar el seu setè muntatge, Control Z, escrit íntegrament per diversos membres de la companyia.

SALUTACIÓ BENVINGUDA DES DEL FITAG:

Després de 18 anys dirigint un equip humà meravellós i compromès amb aquest festival i de viure experiències teatrals inoblidables, és un plaer tornar a presentar una nova edició, la vint-i-dosena, d’aquest esdeveniment cultural teatral en el qual, mitjançant una excusa internacional, volem presentar i promocionar alguns dels millors espectacles de la collita anual del teatre amateur de les comarques gironines. No ens cansarem de dir que nosaltres no tenim la vocació de dedicar-nos només a l’exhibició de peces teatrals de casa nostra i de tot el món, sinó que, a més a més, volem anar més enllà. Així, doncs, proposem una experiència vital teatral de cinc dies intensos, en una ciutat ideal i amable com és Girona, on tots els equipaments culturals teatrals obren les portes per donar vida a la gran i disposada àgora d’amants del teatre, els que el fan i els que el miren, i esdevé així un punt de trobada ple de vivències inoblidables per a tothom que s’acosta al FITAG-Girona. Vull fer arribar l’agraïment, especialment, a tots els municipis gironins que donen profunditat al nostre festival i el fan més gran dins la proposta de FITAG Municipis. Aquesta fórmula de dispersió en el territori ens dona la nota distintiva i diferencial que molts altres festivals admiren. Estem orgullosos d’haver portat aquest esdeveniment teatral popular i de base a jugar a la primera divisió mundial dels festivals internacional de la seva categoria. Ens omple de satisfacció que el nom de Girona i les seves produccions teatrals de base siguin promocionades i puguin crear ponts d’intercanvi molt més enllà dels seus entorns naturals d’exhibició. Volem que després d’uns quants anys de contenció a causa de la pandèmia torni la gran festa major del teatre amateur a Girona, i que torni a lluir amb tota l’esplendor, omplint teatres, generant noves oportunitats d’amistat i col·laboracions, i aportant experiències pedagògiques i enriquiment humà dins el nostre col·lectiu. El FITAG-Girona va néixer per fer feliç la gent que estima el teatre sense condicions. Esperem tornar-ho a aconseguir. Llarga vida al FITAG-Girona. - Martí Peraferrer i Vayreda (Director del FITAG).

 

Reserves tancades